بهترین غذایی که پختم: قرمه سبزی با عطر و طعم بهشتی!
سلام به همه کدبانوهای عزیز!
امروز میخوام در مورد تجربهم از پختن یه قرمه سبزی بینظیر باهاتون صحبت کنم. راستش رو بخواید، من همیشه از پختن قرمه سبزی میترسیدم. فکر میکردم خیلی سخته و زمانبره و تهش هم یه چیزی از آب در میاد که نه رنگ داره، نه لعاب و نه طعم درستی!
- 🌐ترس از تلخ شدن سبزی
- 🌐نگرانی از سفت شدن گوشت
- 🌐استرس کم بودن لعاب خورشت
- 🌐اضطراب از کم رنگ شدن خورشت
- 🌐وسواس در مورد نسبت سبزیها

اما چند وقت پیش، بعد از کلی تحقیق و بررسی، تصمیم گرفتم یه بار برای همیشه قرمه سبزی رو اصولی و با دقت بپزم. توی نی نی سایت هم خیلی دنبال تجربه بقیه گشتم و یه سری نکات خیلی خوب پیدا کردم.
نتیجهش شد یه قرمه سبزی که هم خودم و هم همسرم و بچهها عاشقش شدیم! اونقدر خوب شده بود که دلم نیومد تجربهم رو با شما به اشتراک نذارم. پس بریم سراغ اصل مطلب:
- 🌐سبزی تازه: از سبزی قرمه سبزی تازه و معطر استفاده کنید. تره، جعفری، گشنیز و اسفناج به نسبت مناسب ترکیب کنید. شنبلیله هم حتماً یادتون نره، ولی خیلی کم.
- 🌐سرخ کردن اصولی سبزی: راز اصلی قرمه سبزی خوشمزه، سرخ کردن درست سبزی هست. با حرارت ملایم و صبر و حوصله سبزی رو سرخ کنید تا حسابی تیره بشه و روغن بندازه، ولی نسوزه!
- 🌐گوشت مناسب: از گوشت خورشتی گوسفندی با کمی چربی استفاده کنید. گوشت رو به اندازه مناسب خرد کنید و قبل از اضافه کردن به خورشت، کمی تفت بدید.
- 🌐پیاز داغ فراوون: پیاز داغ فراوون و طلایی رنگ، طعم قرمه سبزی رو خیلی بهتر میکنه.
- 🌐لوبیا چیتی: از لوبیا چیتی استفاده کنید و حتماً از شب قبل خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید.
- 🌐لیمو عمانی: لیمو عمانی رو سوراخ کنید و چند ساعت قبل از اضافه کردن به خورشت، توی آب خیس کنید تا تلخیش گرفته بشه.
- 🌐آب نارنج: در آخر پخت، کمی آب نارنج به خورشت اضافه کنید تا طعمش ملس بشه.
- 🌐حرارت ملایم: اجازه بدید خورشت با حرارت ملایم و به آرامی جا بیفته. اینطوری همه طعمها به خورد هم میرن و خورشت حسابی خوشمزه میشه.
- 🌐صبر و حوصله: پخت قرمه سبزی نیاز به صبر و حوصله داره. عجله نکنید و اجازه بدید خورشت به خوبی جا بیفته.
- 🌐ادویه مناسب: از ادویه های مناسب مثل فلفل سیاه، زردچوبه و کمی پودر تخم گشنیز استفاده کنید.
- 🌐تفت دادن گوشت: گوشت را قبل از اضافه کردن به خورشت با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. این کار باعث می شود گوشت طعم بهتری داشته باشد و در خورشت له نشود.
- 🌐اضافه کردن آب جوش: به جای آب سرد، از آب جوش برای پخت قرمه سبزی استفاده کنید. آب جوش باعث می شود دمای خورشت به سرعت بالا رود و طعم و رنگ آن حفظ شود.
- 🌐بهرهگیری از قلم گوسفندی: برای لعاب دار شدن قرمه سبزی میتوانید از یک عدد قلم گوسفندی استفاده کنید. قلم را در ابتدای پخت به خورشت اضافه کنید و بعد از پخت کامل آن را خارج کنید.
- 🌐سرخ کردن سبزی با روغن جامد: برای خوش طعم شدن سبزی قرمه سبزی میتوانید آن را با روغن جامد سرخ کنید. البته باید مراقب باشید که روغن نسوزد.
- 🌐تنظیم چاشنی: طعم قرمه سبزی را با اضافه کردن نمک، فلفل و آبلیمو تنظیم کنید. بهتر است آبلیمو را در انتهای پخت به خورشت اضافه کنید تا طعم آن حفظ شود.
- 🌐تزیین قرمه سبزی: قرمه سبزی را با سیب زمینی سرخ کرده و پیاز داغ تزیین کنید.
- 🌐بهرهگیری از رب گوجه فرنگی: برخی افراد برای خوش رنگ شدن قرمه سبزی از مقدار کمی رب گوجه فرنگی استفاده می کنند.
- 🌐اضافه کردن شکر: برای ایجاد طعم ملس، میتوانید مقدار بسیار کمی شکر به خورشت اضافه کنید.
نوش جان!
لذیذترین غذایی که پختم: خلاصه تجربیات نی نی سایتی
قرمه سبزی به سبک مامان بزرگ
بعد از سالها، بالاخره قرمه سبزی مثل قرمه سبزیهای مامان بزرگ پختم! راز اصلی، تفت دادن سبزی با حرارت ملایم و زمان طولانی بود. نکته دوم، بهرهگیری از گوشت گوسفندی با کمی چربی بود که طعم بینظیری به خورشت داد. شنیدم بعضی از نی نی سایتیها شنبلیله خشک رو قبل از اضافه کردن خیس میدن، امتحان کردم و واقعا تلخی سبزی کمتر شد. لوبیای قرمز رو از شب قبل خیس کردم و چند بار آبش رو عوض کردم تا نفخش گرفته بشه. برای ترشی خورشت، از آبغوره خونگی استفاده کردم که عطر و طعم فوق العاده ای داشت. در آخر، یه تفت کوچیک با کمی روغن و پودر لیمو عمانی، قرمه سبزی رو به اوج رسوند! همسرم گفت طعمش دقیقا مثل بچگی هاشه، کلی ذوق کردم.
فسنجون مجلسی با طعم بهشت
فسنجون همیشه برام چالش بوده. این بار با دستور یه نی نی سایتی حرفهای، یه فسنجون فوق العاده پختم. اول گردوها رو خوب آسیاب کردم و با کمی آب سرد مخلوط کردم تا روغن پس بده. بعد، پیاز داغ فراوون درست کردم و گردو رو بهش اضافه کردم و حسابی تفت دادم. برای ترشی فسنجون، از رب انار ملس خونگی استفاده کردم که طعمش رو خیلی خاص کرد. گوشت قلقلی رو هم جدا سرخ کردم و به فسنجون اضافه کردم. گذاشتم فسنجون با حرارت خیلی ملایم چند ساعت جا بیفته تا رنگش تیره و غلیظ بشه. در آخر کمی شکر اضافه کردم تا طعمش متعادل بشه. طعمش عالی بود!
ته چین مرغ زعفرانی بی نقص
ته چین همیشه یه غذای پرطرفداره. این بار یه ته چین مرغ زعفرانی درست کردم که همه انگشت هاشون رو هم باهاش خوردن!اول برنج رو آبکش کردم و گذاشتم کمی خنک بشه. بعد زرده تخم مرغ، ماست چکیده، زعفران دم کرده و کمی روغن رو با برنج مخلوط کردم. مرغ رو هم جدا پختم و ریش ریش کردم و با کمی پیاز داغ و ادویه تفت دادم. توی قابلمه کمی روغن ریختم و نصف برنج رو ریختم و مرغ رو روی برنج پخش کردم و بقیه برنج رو هم روش ریختم. با پشت قاشق خوب برنج رو فشار دادم تا منسجم بشه. گذاشتم ته چین با حرارت ملایم بپزه و ته دیگ طلایی و خوشرنگی داشته باشه.





